Fläskburgare med sesamslaw

Du behöver 2 dl vitkål riven 2 dl morötter rivna 4 msk majonnäs 1 msk sesamfrön rostade 1.5 tsk sriracha chilisås 0.5 st lime saften...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vitkål riven
  • 2 dl morötter rivna
  • 4 msk majonnäs
  • 1 msk sesamfrön rostade
  • 1.5 tsk sriracha chilisås
  • 0.5 st lime saften
  • salt nymalen svartpeppar
  • 600 g fläskfärs eller blandfärs
  • 2 st vitlök klyftor
  • salt nymalen svartpeppar
  • smör och olja till stekning
  • 8 st levain tunna skivor
  • 0.33 st gurka skalad skivad
  • 1 st koriander
  • 0.5 st rödlök skalad

Gör så här

1
Blanda vitkål, morot, majonnäs och sesamfrön. Smaka av med

2
chilisås, limesaft, salt och peppar.

3
Blanda färsen med pressad vitlök, salt och peppar och forma till fyra burgare. Stek i smör och olja, cirka 3 minuter per sida.

4
Rosta bröden och bygg goda burgare med sesamslaw, gurka, koriander, rödlök och fläskburgare.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 522, Fett 26 g, Kolh 38 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top