Du behöver
- 2 dl vitkål riven
- 2 dl morötter rivna
- 4 msk majonnäs
- 1 msk sesamfrön rostade
- 1.5 tsk sriracha chilisås
- 0.5 st lime saften
- salt nymalen svartpeppar
- 600 g fläskfärs eller blandfärs
- 2 st vitlök klyftor
- salt nymalen svartpeppar
- smör och olja till stekning
- 8 st levain tunna skivor
- 0.33 st gurka skalad skivad
- 1 st koriander
- 0.5 st rödlök skalad
Gör så här
1
Blanda vitkål, morot, majonnäs och sesamfrön. Smaka av med
2
chilisås, limesaft, salt och peppar.
3
Blanda färsen med pressad vitlök, salt och peppar och forma till fyra burgare. Stek i smör och olja, cirka 3 minuter per sida.
4
Rosta bröden och bygg goda burgare med sesamslaw, gurka, koriander, rödlök och fläskburgare.
Näringsvärde: Kcal 522, Fett 26 g, Kolh 38 g, Fibrer 5 g