Coq au vin

Du behöver 500 g kronfågel kycklinglårfilé smör till stekning salt och peppar 1.5 st morötter i slantar 200 g champinjoner klyftade 12 st schalottenlök små,...

Tillagningstid: 40 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 500 g kronfågel kycklinglårfilé
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 1.5 st morötter i slantar
  • 200 g champinjoner klyftade
  • 12 st schalottenlök små, hela, skalade
  • 140 g bacontärningar knaperstekta
  • 5 dl rödvin
  • vatten Ca 2 dl
  • 1 st buljongtärning
  • 1 st lagerblad
  • hackad persilja
  • majsstärkelse Ev. 2 msk

Gör så här

1
Dela kycklinglårfiléerna och bryn dem runt om i smör, krydda väl och lägg över i en gryta. Bryn morötter, champinjoner, lök, krydda och lägg över i grytan. Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och lagerblad. Koka upp och låt puttra samman i ca 10 minuter. Tillsätt bacon och låt puttra ytterligare några minuter tills kycklingen är färdig*. Red ev. av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Strö över hackad persilja. Servera med kokt potatis och en god sallad.

2

3
* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.

4

5
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top