Du behöver
- 500 g kronfågel kycklinglårfilé
- smör till stekning
- salt och peppar
- 1.5 st morötter i slantar
- 200 g champinjoner klyftade
- 12 st schalottenlök små, hela, skalade
- 140 g bacontärningar knaperstekta
- 5 dl rödvin
- vatten Ca 2 dl
- 1 st buljongtärning
- 1 st lagerblad
- hackad persilja
- majsstärkelse Ev. 2 msk
Gör så här
1
Dela kycklinglårfiléerna och bryn dem runt om i smör, krydda väl och lägg över i en gryta. Bryn morötter, champinjoner, lök, krydda och lägg över i grytan. Tillsätt vin, vatten, buljongtärning och lagerblad. Koka upp och låt puttra samman i ca 10 minuter. Tillsätt bacon och låt puttra ytterligare några minuter tills kycklingen är färdig*. Red ev. av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Strö över hackad persilja. Servera med kokt potatis och en god sallad.
2
3
* Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
4
5
Smaklig måltid!