Kycklinggryta med äpple och vitlök

Du behöver 1 st kyckling ca 1 smör 10 st steklök skalade 1 st äpple helst en spröd sort som Aroma 6.5 dl vatten 3...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1
  • smör
  • 10 st steklök skalade
  • 1 st äpple helst en spröd sort som Aroma
  • 6.5 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 0.5 dl äppelcidervinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 st lagerblad
  • 3 st vitlöksklyftor skivade
  • 1 tsk dragon
  • 1.5 msk calvados
  • 1 msk smör

Äppelsallad

3 st äpplen (gärna Ingrid Marie)
2 msk äppelcidervinäger
1 msk hackad gräslök
salt och peppar
mandelpotatis Rostad
1 kg mandelpotatis
2 msk rapsolja
hackad persilja
salt

Gör så här

1
Skär loss låren och vingarna från kycklingen, dela låren i leden. Dela bröstbitarna mitt itu. (Gå in på icakuriren.se och titta på webb-tv hur man styckar en kyckling.)

2
Bryn kycklingbitarna runt om i smör, salta och peppra. Lägg över i en gryta, bryn steklökarna och lägg i samma gryta, lägg i äppelbitarna. Häll på vatten, fond och vinäger. Tillsätt lagerbladet och koka sakta under lock i 20 minuter.

3
Bryn under tiden vitlöken och lägg med i grytan tillsammans med dragon och calvados de sista 2 minuterna. Rör i en smörklick och smaka av med salt och peppar.

4
Äppelsallad Blanda rivet äpple med vinäger, gräslök, salt och peppar.

5
Rostad mandelpotatis Sätt ugnen på 225 grader. Dela potatisen och lägg den i en långpanna, ringla över olja. Rosta i ugnen i 30 minuter. Salta och strö över persilja, sätt in långpannan i 5 minuter till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top