Entrecote med kryddsmör

Du behöver 1 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta finhackad 0.5 dl färsk basilika finhackad 0.5 dl dill finhackad 0.5 dl gräslök finhackad 100 g smör...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 0.5 dl färsk basilika finhackad
  • 0.5 dl dill finhackad
  • 0.5 dl gräslök finhackad
  • 100 g smör rumstempererat
  • 6 st potatis medelstora
  • 1 st sötpotatis
  • 4 st gulbetor
  • 4 st entrecôte tjocka skivor, rumstempererade
  • salt och peppar
  • smör att steka i
  • 1 st rödlök
  • 3 st tomater

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med kryddsmöret. Stöt vitlök och örter i en mortel tillsammans med olivoljan. Rör ihop smör och örtblandning och ställ en stund i kylen.

2
Tvätta och skala potatis, sötpotatis och betor. Skär dem i bitar och sprid ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Baka i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills de blivit mjuka och fått fin färg. Vänd gärna på rotfrukterna efter halva tiden.

3
Stek under tiden entrecoteskivorna i smör blandat med olja i het panna, cirka 2–3 minuter på varje sida. Stek högst en eller två i taget så att det inte blir för kallt i stekpannan och köttet blir kokt i stället för stekt. Salta och peppra. Lägg köttet att vila under ugnsfolie så att det håller värmen.

4
Strimla rödlöken och skär tomaterna. Blanda lök och tomater med de rostade rotfrukterna, smaka av med salt och peppar.

5
Servera entrecoten med rotfruktsblandningen, kryddsmöret och en fräsch sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top