Du behöver
- 400 g pasta
- 150 g sojabönor frysta
- råa salsicciakorvar (ca 375 g)
- 0.5 tsk oregano
- olja att steka i
- salt och peppar
- 1 dl vitt vin (eller vatten)
- 0.5 st kruka basilika de fint skurna bladen
- parmesanost riven
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Slå kokande vatten över bönorna och låt stå i tre minuter, slå sedan bort vattnet och låt rinna av.
2
Skär upp korvarna, skrapa ur innehållet med en sked mot en skärbräda. Finfördela färsen och fräs den tillsammans med oregano i het stekpanna i olja i några minuter. Låt bönorna fräsa med i en minut. Salta och peppra. Tillsätt vinet och låt puttra ihop.
3
Blanda till sist i den kokta pastan i pannan tillsammans med hackad basilika. Servera med riven parmesanost.
Vi drar skinnet av färsk salsiccia och fräser den kryddade färsen med sojabönor till kvällens pasta.