Pasta med salsiccia

Du behöver 400 g pasta 150 g sojabönor frysta råa salsicciakorvar (ca 375 g) 0.5 tsk oregano olja att steka i salt och peppar 1...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta
  • 150 g sojabönor frysta
  • råa salsicciakorvar (ca 375 g)
  • 0.5 tsk oregano
  • olja att steka i
  • salt och peppar
  • 1 dl vitt vin (eller vatten)
  • 0.5 st kruka basilika de fint skurna bladen
  • parmesanost riven

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Slå kokande vatten över bönorna och låt stå i tre minuter, slå sedan bort vattnet och låt rinna av.

2
Skär upp korvarna, skrapa ur innehållet med en sked mot en skärbräda. Finfördela färsen och fräs den tillsammans med oregano i het stekpanna i olja i några minuter. Låt bönorna fräsa med i en minut. Salta och peppra. Tillsätt vinet och låt puttra ihop.

3
Blanda till sist i den kokta pastan i pannan tillsammans med hackad basilika. Servera med riven parmesanost.


Kommentar:
Vi drar skinnet av färsk salsiccia och fräser den kryddade färsen med sojabönor till kvällens pasta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top