Du behöver
- 3 prt fullkornsbulgur
- 1 st burk kikärter, 400 g avrunna
- 0.5 st citron saften
- 0.5 st vitlöksklyfta
- 1 dl hackad persilja
- 0.5 dl rapsolja
- 0.5 tsk spiskummin
- 1 krm curry
- salt
- 3 st tomater grovt hackade
- 0.5 st gurka delad och skivad
- 0.5 st rödlök strimlad
- 4 st laxfilé portionsbitar à 125 g
- olja till stekning
Gör så här
1
Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Rör i den med en gaffel och låt svalna något.
2
Gör hummus genom att mixa kikärter med citronsaft, vitlök, persilja, olja, spiskummin och curry, smaka av med salt. Späd med lite vatten om konsistensen blir för fast.
3
Blanda bulgur med tomat, gurka och rödlök.
4
Stek laxen i olja i het panna, några minuter på var sida, salta fisken och servera med bulgur och hummus.
Prova gärna att smaksätta hummusen med andra kryddor än de vi föreslår här.