Stekt lax med hummus

Du behöver 3 prt fullkornsbulgur 1 st burk kikärter, 400 g avrunna 0.5 st citron saften 0.5 st vitlöksklyfta 1 dl hackad persilja 0.5 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 prt fullkornsbulgur
  • 1 st burk kikärter, 400 g avrunna
  • 0.5 st citron saften
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 krm curry
  • salt
  • 3 st tomater grovt hackade
  • 0.5 st gurka delad och skivad
  • 0.5 st rödlök strimlad
  • 4 st laxfilé portionsbitar à 125 g
  • olja till stekning

Gör så här

1
Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Rör i den med en gaffel och låt svalna något.

2
Gör hummus genom att mixa kikärter med citronsaft, vitlök, persilja, olja, spiskummin och curry, smaka av med salt. Späd med lite vatten om konsistensen blir för fast.

3
Blanda bulgur med tomat, gurka och rödlök.

4
Stek laxen i olja i het panna, några minuter på var sida, salta fisken och servera med bulgur och hummus.


Kommentar:
Prova gärna att smaksätta hummusen med andra kryddor än de vi föreslår här.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top