Svarta bönor med ris

Du behöver 2 st svarta bönor burkar, à 400 g 1 st gul lök finhackad olja att steka i 1 st vitlöksklyfta 1 msk spiskummin...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st svarta bönor burkar, à 400 g
  • 1 st gul lök finhackad
  • olja att steka i
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk spiskummin
  • 1 st buljongtärning (kyckling- eller grönsaks-)
  • 3 st tomater hackade
  • 1.5 dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 st lime saften
  • 0.5 st kruka koriander

Tillbehör:

ris nykokt
nachos

Gör så här

1
Skölj bönorna och låt rinna av. Fräs löken några minuter i olja. Pressa i vitlök och tillsätt spiskummin, smula över buljongtärning.

2
Häll i bönorna och låt dem steka med tills de blivit varma. Mosa dem gärna lite med en potatisstöt eller en gaffel. Tillsätt hackad tomat och vatten och låt puttra i 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Pressa i lime och strö på hackad koriander.

3
Servera med ris och nachochips.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top