Du behöver
- 2 st svarta bönor burkar, à 400 g
- 1 st gul lök finhackad
- olja att steka i
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk spiskummin
- 1 st buljongtärning (kyckling- eller grönsaks-)
- 3 st tomater hackade
- 1.5 dl vatten
- salt och peppar
- 1 st lime saften
- 0.5 st kruka koriander
Tillbehör:
ris nykokt
nachos
Gör så här
1
Skölj bönorna och låt rinna av. Fräs löken några minuter i olja. Pressa i vitlök och tillsätt spiskummin, smula över buljongtärning.
2
Häll i bönorna och låt dem steka med tills de blivit varma. Mosa dem gärna lite med en potatisstöt eller en gaffel. Tillsätt hackad tomat och vatten och låt puttra i 5–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Pressa i lime och strö på hackad koriander.
3
Servera med ris och nachochips.