Du behöver
- 1 st squash
- 12 st små tomater
- 2 st paprika gul
- 2 st vitlök hackad
- 3 msk olivolja
- salt svartpeppar
- 4 prt pasta t ex fusili
- 125 g mozzarella
- 25 g pinjenötter rostade
- 1 st kruka basilika
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225–250 grader. Skölj grönsakerna, skiva och kvarta squashen, dela tomaterna, kärna ur paprikan och skär i bitar. Lägg i en stor ugnsform och blanda med vitlök och 1 1/2 msk olivolja, salta och peppra. Rosta i ugn i cirka 20 minuter tills de fått färg och är lagom mjuka.
2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och vänd ner den nykokta pastan i ugnsformen och rör om så att den blandas med grönsakerna och suger åt sig smak. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pastan, strö över pinjenötter, rivna basilikablad och resten av olivoljan. Ta några tag med pepparkvarnen över.
Näringsvärde: kcal 540, fett 25 g, kolhydrater 59 g, fibrer 5 g