Rostade grönsaker med pasta

Du behöver 1 st squash 12 st små tomater 2 st paprika gul 2 st vitlök hackad 3 msk olivolja salt svartpeppar 4 prt pasta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st squash
  • 12 st små tomater
  • 2 st paprika gul
  • 2 st vitlök hackad
  • 3 msk olivolja
  • salt svartpeppar
  • 4 prt pasta t ex fusili
  • 125 g mozzarella
  • 25 g pinjenötter rostade
  • 1 st kruka basilika

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225–250 grader. Skölj grönsakerna, skiva och kvarta squashen, dela tomaterna, kärna ur paprikan och skär i bitar. Lägg i en stor ugnsform och blanda med vitlök och 1 1/2 msk olivolja, salta och peppra. Rosta i ugn i cirka 20 minuter tills de fått färg och är lagom mjuka.

2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av i durkslag och vänd ner den nykokta pastan i ugnsformen och rör om så att den blandas med grönsakerna och suger åt sig smak. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pastan, strö över pinjenötter, rivna basilikablad och resten av olivoljan. Ta några tag med pepparkvarnen över.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 540, fett 25 g, kolhydrater 59 g, fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top