Färskpotatis med brynt smör

Du behöver salt 400 g färskpotatis 0.25 st citron tvättad Dillolja: 1 dl matolja 1 näve dill plockad 1 näve bladspenat 2 msk smör brynt...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • salt
  • 400 g färskpotatis
  • 0.25 st citron tvättad

Dillolja:

1 dl matolja
1 näve dill plockad
1 näve bladspenat
2 msk smör brynt
2 msk ansjovisspad
1 näve dillvippor
svartpeppar nymalen

Gör så här

1
Koka upp saltat vatten. Skrubba potatisen lätt. Lägg potatisen och citronklyftan i kokande vatten och koka tills potatisen är mjuk. Häll av och låt den ånga av ordentligt.

2
Dillolja: Värm oljan till cirka 60 grader. Tillsätt dill och spenat och mixa i cirka 2–3 minuter på högsta fart tills du får en grön olja. Salta. Sila sedan oljan genom en finmaskig sil.

3
Värm potatisen i brynt smör och ansjovisspad. Ringla över dilloljan, strö över dillvipporna. Avsluta med svartpeppar.


Kommentar:
Tips! Om du har möjlighet, klicka lite löjrom på toppen, och servera potatisen som en trevlig förrätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top