Matjessill med brynt smör

Du behöver 200 g matjessillfiléer Garnityr: 50 g smör 1.5 msk citronsaft 1 st lök utan den gröna blasten 2 msk gräslök finskuren 2 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g matjessillfiléer

Garnityr:

50 g smör
1.5 msk citronsaft
1 st lök utan den gröna blasten
2 msk gräslök finskuren
2 st äggulor

Gör så här

1
Häll av sillen och skär den i sneda bitar.

2
Garnityr: Bryn smöret under vispning tills det blir ljusbrunt och doftar nötigt. Tillsätt citronsaften.

3
Hyvla den färska löken tunt på längden, så att den sitter ihop vid roten, och lägg i isvatten så att den blir krispig. Plocka upp och låt rinna av på papper inför uppläggning.

4
Lägg upp sillen på ett varmt fat så att den blir lite ljummen, då smakar den mer. Slå det varma citronsmöret över. Toppa med gräslök och färsk lök. Avsluta med att vispa upp äggulorna i en bunke, krydda med salt och svartpeppar. Ringla äggulorna över sillen. Servera genast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top