Pasta med ärter, citron och bacon

Du behöver 5 dl ärter frysta gröna 1 st vitlöksklyfta 1 st citron 2 dl parmesanost riven 3 msk olivolja 1 st bacontärningar 140 g...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl ärter frysta gröna
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st citron
  • 2 dl parmesanost riven
  • 3 msk olivolja
  • 1 st bacontärningar 140 g
  • 4 prt spagetti eller annan pasta
  • salt svartpeppar

Gör så här

1
Tillaga ärterna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av.

2
Mixa 3 deciliter av ärterna tillsammans med vitlök, fint rivet skal och saften av citron-en, parmesan och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

3
Koka pastan enligt anvisning, spara ett par matskedar av kokvattnet.

4
Stek baconet gyllene och låt rinna av på hushållspapper.

5
Blanda den nykokta pastan med ärtsåsen, späd med lite kokvatten om det behövs.

6
Lägg upp pastan och toppa med bacon, resten av ärterna och eventuellt lite extra parmesan.


Kommentar:
Har du inte bacon kan du ersätta med till exempel rökt skinka, kallrökt lax eller lite fetaost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top