Säsongens sallad med gräddvinägrett

Du behöver Sallad: 2 st morötter med blast 1 st kålrabbi 4 st sparris gröna 1 st knipplök 0.5 st gurka Gräddvinägrett: 2 msk grädde...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

Sallad:

2 st morötter med blast
1 st kålrabbi
4 st sparris gröna
1 st knipplök
0.5 st gurka

Gräddvinägrett:

2 msk grädde
1 msk rapsolja kallpressad
1 msk vinäger god ljus
1 tsk fänkålsfrön rostade
salt svartpeppar

Gör så här

1
Sallad: Skölj alla grönsaker väl. Plocka av och spara de fina späda delarna av morotsblasten. Hyvla grönsakerna tunt på mandolin eller med osthyvel. Låt grönsakerna ligga i iskallt vatten fram tills servering. Häll av och torka grönsakerna torra, gärna med salladsslunga.

2
Gräddvinägrett: Vispa samman grädde, olja, vinäger och fänkålsfrön. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen.


Kommentar:
Tips Du behöver inte vispa i oljan så noga, meningen är att man ska se de vackra oljeprickarna i dressingen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top