Glassandwich med jordgubbar

Du behöver 300 g färskost naturell 2 dl mellangrädde 1 dl florsocker 1 msk citronsaft färskpressad 100 g smör 300 g digestivekex (ca 20 st)...

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 300 g färskost naturell
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 100 g smör
  • 300 g digestivekex (ca 20 st)
  • 200 g jordgubbar färska eller frysta och tinade

Gör så här

1
Rör färskosten mjuk och blanda den med grädde, florsocker och citronsaft till en slät massa.

2
Kör blandningen i glassmaskin i cirka 15 minuter eller tills den har glasskonsistens. Smält smöret under tiden. Mixa kexen till smulor i en matberedare, häll i smöret och mixa en kort stund till. Tryck ut hälften av smulblandningen i botten av en plastad form, cirka 25 x 25 cm. Frys i 10 minuter.

3
Mosa jordgubbarna och blanda ner dem i glassmeten. Bred ut smeten ovanpå den frusna kexsmulblandningen. Släta till ytan och frys i 30 minuter innan du trycker ut resterande smulor ovanpå. Frys i en eller ett par timmar till, lyft sedan ut alltsammans ur formen med hjälp av plastfolien och skär i bitar.


Kommentar:
Tips! Blir det över slå gärna in sandwicharna var för sig i lite folie och spara i frysen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top