Du behöver
- 300 g färskost naturell
- 2 dl mellangrädde
- 1 dl florsocker
- 1 msk citronsaft färskpressad
- 100 g smör
- 300 g digestivekex (ca 20 st)
- 200 g jordgubbar färska eller frysta och tinade
Gör så här
1
Rör färskosten mjuk och blanda den med grädde, florsocker och citronsaft till en slät massa.
2
Kör blandningen i glassmaskin i cirka 15 minuter eller tills den har glasskonsistens. Smält smöret under tiden. Mixa kexen till smulor i en matberedare, häll i smöret och mixa en kort stund till. Tryck ut hälften av smulblandningen i botten av en plastad form, cirka 25 x 25 cm. Frys i 10 minuter.
3
Mosa jordgubbarna och blanda ner dem i glassmeten. Bred ut smeten ovanpå den frusna kexsmulblandningen. Släta till ytan och frys i 30 minuter innan du trycker ut resterande smulor ovanpå. Frys i en eller ett par timmar till, lyft sedan ut alltsammans ur formen med hjälp av plastfolien och skär i bitar.
Tips! Blir det över slå gärna in sandwicharna var för sig i lite folie och spara i frysen.