Du behöver
- 1 l bär t ex blåbär
- 5 st äggulor
- 4 msk socker
- 1 dl marsalavin eller vitt vin
- 2 msk florsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på grill. Ställ fyra–fem ugnssäkra portionsformar på en ugnsplåt. Fördela bären i formarna.
2
Mät upp äggulor, socker och vin i en rostfri kastrull och vispa
3
ihop. Sätt kastrullen på medelstark värme och vispa med visp
4
tills blandningen blir tjock och krämig, men var vaksam, den får inte koka. Det går också att göra det här momentet i vattenbad.
5
Ringla zabaglionen över bären i formarna.
6
Sätt in plåten under grillen, med ugnsluckan öppen, 1–3 minuter eller tills krämen fått fin färg. (Passa noga så att den inte blir bränd.)
7
Sikta över florsockret och servera.