Kycklingbröstfilé med grillad paprika och superpotatismos med svamppytt

Du behöver 2 st Kronfågel DELi Kycklingbröstfilé med grillad paprika 2 förpackningar potatismos 1 kg potatis mjölig t ex. king edward 2 msk smör +...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st Kronfågel DELi Kycklingbröstfilé med grillad paprika 2 förpackningar
  • potatismos
  • 1 kg potatis mjölig t ex. king edward
  • 2 msk smör + till stekning
  • 2.5 dl mjölk
  • salt och vitpeppar
  • svamp Svamppytt 250 g blandad
  • hackad persilja
  • sallad

Gör så här

1
Ta av plasten på formarna. Skala och dela potatisen i något mindre bitar. Koka potatisen, och sätt in formarna med kycklingen samtidigt i ugnen, 200° C, 20- 25 min. Ett lätt och snabbt sätt att göra potatismos: Sila vattnet från potatisen, stöt dem lätt i grytan. Tillsätt smör, salt, vitpeppar och halva mängden mjölk. Kör med elvisp några tag och tillsätt mjölk efter hand tills det blir ett luftigt mos. Vispa inte för mycket då potatismoset blir segt. Stek svampen tills all vätska försvunnit, krydda med salt, peppar och tillsätt hackad persilja. Servera kyckling med potatismos och svamppytt till

2
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top