Läsar-recept

Jordgubbscheescake

Du behöver Botten: 75 g smör 12 st digestivekex Fyllning: 3 dl vispgrädde 200 g philadelphiaost 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 3 st äggulor...


0 portioner

Du behöver

Botten:

75 g smör
12 st digestivekex

Fyllning:

3 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
2 dl jordgubbar mosade

Gör så här

1
Botten:

2
Smält smöret/ margarinet. Smula sönder kexen och blanda dem med fettet, gärna i mixer eller matberedare. Lätt bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant ca 22-24 cm i diameter.

3
Tryck ut blandningen i formen till en jämn botten.

4
Fyllningen:

5
Vispa grädden hårt i en skål. Vispa philadelphiaosten, socker och vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, ett i taget, och vänd sedan ihop philadelfiasmeten med grädden och jordgubbsmoset. Häll smeten över kexbotten och ställ i frysen i minst 4 timmar.

6
Ta fram tårtan 20 minuter innan servering så den hinner tina lite. Dekorera med jordgubbar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top