Kycklingfilé med Västerbottensost och potatispizza

Du behöver 4 st Kronfågel DELi Kycklingfiléer med Västerbottensost & soltorkade tomater 2 förpackningar 1 st kyld pajdeg 32 cm i diameter ägg till pensling...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st Kronfågel DELi Kycklingfiléer med Västerbottensost & soltorkade tomater 2 förpackningar
  • 1 st kyld pajdeg 32 cm i diameter
  • ägg till pensling
  • 1 st lök hackad gul
  • 0.5 st purjolök tunt skivad
  • olja till stekning
  • 500 g potatis kokt kall
  • 150 g ost riven med kraftig smak
  • timjan

Tillbehör

sallad

Gör så här

1
Tag av plastfilmen och ställ den förberedda formen och tillaga kycklingfiléerna enligt anvisning på förpackningen.

2
Rulla ut pajskalet på bakpapperstäckt plåt och nagga den. Fräs lök/purjo mjuk i olja, salt och peppra. Skiva potatisarna. Fördela hälften av osten på bottnen av pajskalet, lägg därefter på potatisskivor och avsluta med lök och resten av osten. Strö över hackad timjan. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda pizzan mitt i ugnen i 225° C i ca 30 minuter eller tills den fått vacker färg. Skär i tårtbitar och strö över färskhackad timjan. Servera kycklingfiléerna till samt en sallad.

3
Tips! Potatispizzan passar utmärkt som del av buffé till kallskuret.

4
Smaklig måltid!


Kommentar:
Tillagningstid: 15 min + 30 min i ugnen

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top