Thaigryta

Du behöver 500 g kronfågel kycklinglårfilé smör till stekning 2.5 msk currypasta röd 1 st kokosmjölk burk 400 ml 2 dl hönsbuljong 3.5 st salladslökar...

Tillagningstid: 25 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 500 g kronfågel kycklinglårfilé
  • smör till stekning
  • 2.5 msk currypasta röd
  • 1 st kokosmjölk burk 400 ml
  • 2 dl hönsbuljong
  • 3.5 st salladslökar skivade
  • 150 g sockerärter skivade på snedden
  • 0.5 st paprika röd eller orange
  • lime Saft från 1
  • 1 tsk ingefära färsk riven alt pulver
  • maizena Ev ljus snabbredning

Gör så här

1
Skär kyckling i mindre bitar. Bryn dem i smör och krydda med salt och peppar. Tillsätt röd currypasta, kokosmjölk samt buljong. Låt sjuda samman i 5-8 minuter utan lock. Lägg i grönsakerna i grytan, smaksätt med limesaft och färskriven ingefära. Red ev. av med snabbredning. Servera med ris och sallad.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top