Du behöver
- 1 st pajbotten färdigköpt
- 10 st plommontomater
- 1 st rödlök
- 10 st soltorkade tomater i olja
- 250 g körsbärstomater gula
- 250 g körsbärstomater gärna romantica på kvist
- 125 g mozzarella
- 150 g fetaost
- salt lite
Gör så här
1
Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga lätt. Förgrädda i 10 minuter i 200 grader.
2
Dela plommontomaterna och gröp ur kärnorna med en tesked. Skär halvorna i bitar. Strimla rödlöken och hacka de soltorkade tomaterna grovt. Halvera körsbärstomaterna och låt dem gärna rinna av lite i ett durkslag. Spara eventuellt en klase körsbärstomater att toppa pajen med.
3
Skär mozzarellan i småbitar och smula fetaosten. Varva plommontomat, rödlök, soltorkad tomat, fetaost och mozzarella i pajskalet. Toppa med körsbärstomater. Salta lätt. Den som vill toppar pajen med en hel klase körsbärstomater som på bilden.
4
Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med en sallad och med en bit surdegsbröd för att suga upp tomatsaften som bildas i pajen.
Tillbehör: grönsallad, 4 skivor surdegsbröd