Tomatpaj med två ostar

Du behöver 1 st pajbotten färdigköpt 10 st plommontomater 1 st rödlök 10 st soltorkade tomater i olja 250 g körsbärstomater gula 250 g körsbärstomater...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st pajbotten färdigköpt
  • 10 st plommontomater
  • 1 st rödlök
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 250 g körsbärstomater gula
  • 250 g körsbärstomater gärna romantica på kvist
  • 125 g mozzarella
  • 150 g fetaost
  • salt lite

Gör så här

1
Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga lätt. Förgrädda i 10 minuter i 200 grader.

2
Dela plommontomaterna och gröp ur kärnorna med en tesked. Skär halvorna i bitar. Strimla rödlöken och hacka de soltorkade tomaterna grovt. Halvera körsbärstomaterna och låt dem gärna rinna av lite i ett durkslag. Spara eventuellt en klase körsbärstomater att toppa pajen med.

3
Skär mozzarellan i småbitar och smula fetaosten. Varva plommontomat, rödlök, soltorkad tomat, fetaost och mozzarella i pajskalet. Toppa med körsbärstomater. Salta lätt. Den som vill toppar pajen med en hel klase körsbärstomater som på bilden.

4
Grädda i nedre delen av ugnen i 25 minuter eller tills pajen fått fin färg. Servera med en sallad och med en bit surdegsbröd för att suga upp tomatsaften som bildas i pajen.


Kommentar:
Tillbehör: grönsallad, 4 skivor surdegsbröd

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top