Stekt gös i vitvinssky

Du behöver 9 st potatis 1 st fänkålsstånd 200 g sugar snaps 8 st salladslökar Sås 1 st schalottenlök 25 g smör 1 st fiskbuljongtärning...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 9 st potatis
  • 1 st fänkålsstånd
  • 200 g sugar snaps
  • 8 st salladslökar

Sås

1 st schalottenlök
25 g smör
1 st fiskbuljongtärning
2 dl vitt vin
1 dl matlagningsgrädde
2 dl dill finhackad
600 g gösfiléer
olja och smör att steka i
salt
svartpeppar nymald

Gör så här

1
Skala och dela potatisarna i munsbitar. Koka i ganska rikligt med lättsaltat vatten i 10 minuter. Ansa fänkålen och skär i strimlor. Lägg i fänkålen och låt den koka med potatisen i cirka 7 minuter.

2
Lägg till sist ner sugar snaps och salladslökar och låt dem koka med i 2 minuter.Känn efter med en sticka att potatisen är klar. Slå av kokvattnet men spara 2 deciliter till såsen. Håll grönsakerna varma under lock i kastrullen.

3
Sås: Finhacka schalottenlöken och fräs den i smör i en kastrull. Smula ner buljong och rör om. Slå på vin och kokvattnet och låt puttra i 5 minuter. Sila från löken, tillsätt grädden. Hacka dillen och stavmixa den med såsen. Koka upp och ta bort från värmen.

4
Stek fisken i smör och olja i en het stekpanna några minuter på varje sida. Salta och peppra lätt.

5
Fördela grönsakerna i djupa tallrikar, slå på lite sås och lägg den stekta fisken överst. Servera genast med resten av såsen i en kanna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top