Lammrostbiff

Du behöver 3 st lammrostbiff 2 st citron 5 st vitlöksklyftor 1 dl olivolja salt och svartpeppar 1 dl hackad persilja Gör så här 1...


6 portioner

Du behöver

  • 3 st lammrostbiff
  • 2 st citron
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

1
Putsa bort eventuella senor. Snitta fettkappan. Riv det yttersta av citronskalet och vitlöken, blanda dem med oljan samt salt och peppar. Lägg marinaden och lammrostbiffarna i en plastpåse i kylen och låt marinera över natten.

2
Bryn lammet i en panna runt om, lägg i en ugnsform. Stek i ugnen i cirka 150 grader tills köttet har en innertemperatur på 60-65 grader beroende på hur röd man vill ha den. Låt den gärna vila i lite folie några minuter, rulla den sedan i den hackade persiljan innan den skivas upp.

3
Jag har valt att servera med klassiskt vitlökssmör och kokt färskpotatis. Som en liten bonus kan man även servera några ugnsbakade tomater till.


Kommentar:
Påskalammet i form av en rostbiff marinerad i vitlök och citron. Kan serveras varm eller kall.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top