Västerbottenspaj

Du behöver Botten 125 g smör 1 dl grahamsmjöl 2 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 st ägg vatten ev 2 msk kallt Fyllning 5...

Tillagningstid: 90 minuter
8 portioner

Du behöver

Botten

125 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 st ägg
vatten ev 2 msk kallt

Fyllning

5 st ägg
2 dl crème fraîche
2 dl matlagningsgrädde
200 g västerbottensost (cirka 5 dl)
svartpeppar Riven

Gör så här

1
Botten

2
Mixa raskt ihop alla ingredienserna till en deg. Tillsätt vatten om degen inte går ihop. Tryck ut degen i en pajform, cirka 24 cm i diameter. Låt vila i kylen i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 200 grader i cirka 15 minuter.

3
Blanda ägg och creme fraiche till en slät smet. Blanda i grädde och riven Västerbottensost. Toppa med lite svartpeppar och grädda pajen i 200 grader i cirka 25 minuter eller tills äggsmeten stannat och pajen fått fin färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top