Mustig filégryta

Du behöver 450 g Kronfågel lårfilé salt och peppar 1 st lök hackad gul 2 st chorizokorvar el liknande smör till stekning 500 g krossade...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 450 g Kronfågel lårfilé
  • salt och peppar
  • 1 st lök hackad gul
  • 2 st chorizokorvar el liknande
  • smör till stekning
  • 500 g krossade tomater
  • 1.5 tsk curry sambal oelek el. röd kryddpasta
  • kött Ca 2 dl
  • 2.5 msk tomatpuré
  • grädde Ca 1 dl valfri sort

Gör så här

1
Dela filéerna, krydda med salt och peppar. Bryn dem runt om och lägg över till fat. Fräs löken mjuk, tillsätt skivad korv som får steka med ett par minuter. Tillsätt tomatkrosset, kryddpastan, buljongen, tomatpurén och låt det puttra samman. Rör ner kycklingbitarna och låt dem puttra med i 10- 15 minuter. Tillsätt grädden och låt allt koka upp. Smaka av. Servera med kokt ris, bulgur och en god sallad.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top