Smulpaj med blåbär

Du behöver 500 g blåbär färska eller frysta 1 dl strösocker 2 msk potatismjöl Smuldeg: 100 g smör kallt och tärnat 1 dl strösocker 2...

Tillagningstid: 40 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 500 g blåbär färska eller frysta
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Smuldeg:

100 g smör kallt och tärnat
1 dl strösocker
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl skalade och mixade mandlar

Till servering:

vaniljsås se recept

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bären i en ugnssäker form.

2
Blanda socker och potatismjöl och vänd runt med bären.

3
Lägg smör, socker, havregryn, vetemjöl och mandelmjöl i en bunke eller matberedare. Finfördela allt till en grynig

4
massa för hand eller kör snabbt ihop ingredienserna i matberedaren. Fördela smuldegen över bären.

5
Grädda i mitten av ugnen 20–30 minuter tills smuldegen fått färg. Servera med vaniljsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top