Hjortronsylt

Du behöver 17 dl hjortron 8 dl socker Gör så här 1 Koka upp bären långsamt i en kastrull. Rör inte om, då går bären...

Tillagningstid: 60 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 17 dl hjortron
  • 8 dl socker

Gör så här

1
Koka upp bären långsamt i en kastrull. Rör inte om, då går bären sönder.

2
Skumma av bären. Plocka bort eventuella kvistar. Tillsätt sockret och värm blandningen till 107 grader.

3
Häll upp sylten direkt i steriliserade burkar. Förvara svalt.


Kommentar:
Niklas tipsar! Värm alltid sylten eller marmeladen till 107 grader. Vid denna temperatur karamelliseras sockret, men bränns inte.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top