Korvgryta med extra hetta

Du behöver 1 msk tomatpuré 3 dl vatten 1.5 st vitlöksklyftor 1 st lagerblad 6 st vitpepparkorn 1 st chilipeppar liten 1 st köttbuljongtärning salt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st lagerblad
  • 6 st vitpepparkorn
  • 1 st chilipeppar liten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • salt
  • 7 st potatis skalade och klyftade
  • 3.5 st korv t
  • 0.5 st purjolök skivad

Gör så här

1
Blanda tomatpuré, vatten, krossad vitlök, lagerblad, pepparkorn, hackad chili utan kärnor och smulad buljongtärning i en gryta eller traktörpanna. Koka upp och lägg i potatisklyftorna. Koka tills potatisen är nästan färdig. Lägg då i korvarna i stora bitar och täck med purjo. Koka ytterligare några minuter under lock tills potatisen är färdig och korvarna genomvarma.

2
Servera med grönsallad eller brysselkål och grovt bröd.


Kommentar:
Läsarrecept av: Arne Sjölander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top