Du behöver
- 1 msk tomatpuré
- 3 dl vatten
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 st lagerblad
- 6 st vitpepparkorn
- 1 st chilipeppar liten
- 1 st köttbuljongtärning
- salt
- 7 st potatis skalade och klyftade
- 3.5 st korv t
- 0.5 st purjolök skivad
Gör så här
1
Blanda tomatpuré, vatten, krossad vitlök, lagerblad, pepparkorn, hackad chili utan kärnor och smulad buljongtärning i en gryta eller traktörpanna. Koka upp och lägg i potatisklyftorna. Koka tills potatisen är nästan färdig. Lägg då i korvarna i stora bitar och täck med purjo. Koka ytterligare några minuter under lock tills potatisen är färdig och korvarna genomvarma.
2
Servera med grönsallad eller brysselkål och grovt bröd.
Läsarrecept av: Arne Sjölander.