Chiliströmming med stuvad potatis

Du behöver 500 g strömmingsfilé salt 2 st röda chilifrukter 2 st lime 1.5 tsk korianderfrö stötta svartpeppar nymald ströbröd cirka 1 dl 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g strömmingsfilé salt
  • 2 st röda chilifrukter
  • 2 st lime
  • 1.5 tsk korianderfrö stötta
  • svartpeppar nymald
  • ströbröd cirka 1 dl
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1.5 tsk salt 2 krm
  • 700 g potatis fryst tärnad
  • 3 msk persilja strimlad
  • 4 st morötter rivna

Gör så här

1
Klipp ryggfenorna av filéerna, lägg med skinnsidan neråt. Salta insidorna lätt. Kärna ur och hacka chilin, fördela på hälften av fiskarna. Strö på koriander. Pressa limejuice från en halv frukt över. Lägg ihop filéerna två och två, kryddad sida mot saltad sida.

2
Salta och peppra, vänd i ströbröd. Stek i långpanna 10 minuter mitt i 250 grader varm ugn. Ta ut, vänd och stek 5 minuter i ugnens övre del.

3
Smält smör, rör i mjöl, slå på mjölk, koka upp under omrörning. Låt småsjuda 3 minuter, salta och peppra. Vänd i den frysta potatisen och låt allt bli varmt på medelvärme under lock. Rör om, vänd i kryddgrönt på slutet. Servera med morot, droppad med limejuice.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 597, fett 25 g, kolhydrater 58 g, fibrer 3 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top