Limekyckling med mynta

Du behöver 4 prt jasminris 600 g kycklingfil 6 msk limesaft färskpressad 1 st thaichili finhackad 3 dl vitkål finstrimlad 0.5 st rödlök i smala...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt jasminris
  • 600 g kycklingfil
  • 6 msk limesaft färskpressad
  • 1 st thaichili finhackad
  • 3 dl vitkål finstrimlad
  • 0.5 st rödlök i smala klyftor
  • 3 msk fisksås asiatisk
  • 1 st kruka mynta bladen hackade
  • 1 st kruka koriander blad och stjälkar
  • 1 dl cashewnötter rostade

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

2
Skär kycklingen i bitar. Lägg i mixer med knivar monterade och pulsmixa den grovhackad.

3
Blanda kyckling, 3 matskedar limesaft och chili i en stekpanna och stek på medelvärme tills kycklingen är tillagad helt igenom.

4
Tillsätt vitkål och rödlök mot slutet. Allra sist tillsätts resten av limesaften, fisksås, örter och cashewnötter.

5
Servera med riset.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 467, fett 9 g, kolhydrater 57 g och fibrer 4 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top