Ugnsbakade betor med vitlök och örter

Du behöver 1 kg betor i olika färger 1 st vitlök hel 8 st salladslökar gärna lite kraftiga 4.5 st lagerblad gärna färska rosmarin några...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg betor i olika färger
  • 1 st vitlök hel
  • 8 st salladslökar gärna lite kraftiga
  • 4.5 st lagerblad gärna färska
  • rosmarin några ruskor färsk
  • 1 dl olivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala betorna, det går lättast med liten skalkniv. (Låt gärna lite blast sitta kvar, det ser trevligt ut). Halvera dem eller skär i grova bitar.

2
Lägg betor, vitlök, lök och örter i en rymlig ugnsform. Ringla över oljan. Strö över rejält med flingsalt och peppra med svartpeppar.

3
Baka betorna i mitten av ugnen i 45 minuter till 1 timme beroende på storlek. Det är gott om de fortfarande är lite hårda i mitten.

4
Passar bra till en grillad, vit fisk och en citronhalva. Eller som en förrätt till lite fler människor. Ställ fram formen som den är tillsammans med en skål get- eller fårostkräm och ett gäng gafflar. Låt var och en doppa sina söta betor i den salta krämen

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top