Du behöver
- 1 kg betor i olika färger
- 1 st vitlök hel
- 8 st salladslökar gärna lite kraftiga
- 4.5 st lagerblad gärna färska
- rosmarin några ruskor färsk
- 1 dl olivolja
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Skala betorna, det går lättast med liten skalkniv. (Låt gärna lite blast sitta kvar, det ser trevligt ut). Halvera dem eller skär i grova bitar.
2
Lägg betor, vitlök, lök och örter i en rymlig ugnsform. Ringla över oljan. Strö över rejält med flingsalt och peppra med svartpeppar.
3
Baka betorna i mitten av ugnen i 45 minuter till 1 timme beroende på storlek. Det är gott om de fortfarande är lite hårda i mitten.
4
Passar bra till en grillad, vit fisk och en citronhalva. Eller som en förrätt till lite fler människor. Ställ fram formen som den är tillsammans med en skål get- eller fårostkräm och ett gäng gafflar. Låt var och en doppa sina söta betor i den salta krämen