Vårkyckling

Du behöver 550 g Kronfågel kycklinginnerfiléer smör till stekning salt och peppar 2 dl vitt vin torrt 2 msk kyckling fond 1 tsk socker ljust...

Tillagningstid: 25 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 550 g Kronfågel kycklinginnerfiléer
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 2 dl vitt vin torrt
  • 2 msk kyckling fond
  • 1 tsk socker ljust muscovado
  • 1 dl vispgrädde
  • 400 g färskpotatis kokt, kall. Finns fin fryst
  • 400 g grönsaker (morötter, sockerärter, rädisor)
  • 0.5 dl timjan hackad färsk

Gör så här

1
Häll vinet i stekpannan, fond, socker och sjud till nästan hälften återstår. Tillsätt grädden, låt sjuda samman. Ansa grönsakerna och skär i mindre bitar. Stek dem tillsammans med potatis och timjan, krydda med salt och peppar. Stek innerfiléerna ett par minuter på varje sida, krydda med salt och peppar. Servera kycklinginnerfilé med timjandoftande potatis och grönsaker.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top