Äppelchips med kanel

Är du sugen på något gott snacks som inte innehåller socker? Här är ett enkelt recept på äppelchips.

Tillagningstid: 120 minuter
1 portion

Du behöver

  • 5 st äpplen
  • 1.5 msk kanel malen
  • 1 msk malen ingefära

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 100 grader.

2
2. Hyvla äpplena tunt med en osthyvel eller en mandolin och lägg dem på papprade plåtar. Blanda kanel och ingefära och pudra äppelskivorna med blandningen.

3
3. Sätt in plåtarna i ugnen. Äpplena behöver cirka 1 1/2–2 timmar för att torka och bli krispiga, men håll koll och byt plats på plåtarna under tiden om det behövs.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top