Äppelkaka i långpanna

Den här här ljuvliga äppelkakan toppas med hasselnötter och pumpafrön. Med långpanna blir det enkelt att göra gott till många! Eller mycket att njuta av själv.

Tillagningstid: 50 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 tsk kanel malen
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 4 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk rom (kan bytas ut mot mjölk)
  • 1 dl mjölk
  • 4 st äpplen
  • 1 dl pumpafrö
  • 1 msk rapsolja smör- och

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta hasselnötterna 5–10 minuter på en plåt i ugnen tills skalet börjar spricka och de får fin färg.
2
Lägg nötterna i en handduk och gnugga bort skalet. Grovhacka nötterna.
3
Vispa smör, socker, kanel och vaniljsocker till en slät kräm. Tillsätt äggen ett i taget och fortsätt vispa. Sila ner mjöl och bakpulver och tillsätt sist rom och mjölk i smeten.
4
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, cirka 30×40 centimeter. Kärna ur och skär äpplena i smala klyftor och tryck ner i smeten. Blanda ihop hasselnötter, pumpafrön och smör- och rapsolja och fördela jämnt över kakan. Grädda i cirka 30 minuter. Servera med vaniljsås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top