Fish and chips med romsås

Du behöver 4 st fisk portionsstora bitar, t ex tork, lax eller sej 0.5 tsk salt 1 st citron det finstrimlade skalet 2 msk smör...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st fisk portionsstora bitar, t ex tork, lax eller sej
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st citron det finstrimlade skalet
  • 2 msk smör

Chips:

7 st potatis vältvättade eller skalade
3.5 st morötter vältvättade eller skalade
olivolja till pensling
flingsalt

Romsås:

1.5 dl majonnäs
2 msk stenbitsrom röd på burk
2 msk rödlök finhackad

Till garnering:

svartpeppar
oreganoblad från 3-4 oreganokvistar

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader.

2
2. Krydda fisken med salt och citronskal. Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i fisken och bryn den runtom cirka 5 minuter.

3
3. Skiva potatisen. Skär morötterna i bitar. Bred ut grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med

4
oljan. Salta. Sätt plåten i mitten av ugnen och rosta grönsakerna cirka 25 minuter, eller tills de är mjuka. Låt fisken steka med på grönsaksbädden de sista 10 minuterna.

5
4. Blanda majonnäs, rom och lök. Peppra fisken med nymald svartpeppar och garnera med oreganoblad. Servera med romsåsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top