Kladdkakecookies

Du behöver 100 g smör rumstempererat 160 g strösocker (1,75 dl) 1 st ägg rumstempererat 1 tsk äppelcidervinäger 130 g vetemjöl (2 dl + 1...

Tillagningstid: 30 minuter
50 portioner

Du behöver

  • 100 g smör rumstempererat
  • 160 g strösocker (1,75 dl)
  • 1 st ägg rumstempererat
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 130 g vetemjöl (2 dl + 1 msk)
  • 20 g kakao (0,5 dl)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • strösocker extra att rulla i

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg och vinäger. Vispa till en krämig smet med elvisp.

2
2 I en annan bunke blandas mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Rör ihop till en deg. Rulla små vindruvsstora bollar (cirka 9 g per boll). Vänd dem i strösocker och placera på papprade plåtar. Platta inte till bollarna. Kakorna flyter ut ganska mycket så placera dem inte för tätt. Grädda i cirka 5 minuter. Vakta så att de inte bränns.

3
3. Ta ut kakorna ur ugnen och dra försiktigt över hela bakplåtspappret till ett galler. Låt kakorna svalna en stund innan du lossar dem från pappret och låter dem svalna helt på gallret. Förvara kakorna torrt och svalt.


Kommentar:
För att det ska gå lättare att forma bollar av den smetiga degen kan man smörja in händerna med lite matolja.
Receptet är skapat av Hedvig Isacson

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top