Läsar-recept

Gulaschsoppa med köttfärs

Du behöver 400 g blandfärs 1 st röd paprika 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st selleristjälkar 1 st tomater burk krossade 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g blandfärs
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st selleristjälkar
  • 1 st tomater burk krossade
  • 1 st köttbuljongtärningar
  • 4.5 st potatis
  • 2 st morötter
  • 0.5 l vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • persilja
  • crème fraîche

Gör så här

1
Bryn köttfärsen och ställ åt sidan. Hacka lök, potatis, selleri, paprika och morot i små bitar och bryn i smör/ margarin i en stor gryta. Häll på vatten, buljongtärning, spiskummin, paprikapulver, soja, pressad vitlök, tomatpuré och krossade tomater och lägg sedan i köttfärsen.

2
Låt koka tills rotsakerna mjuknat. Smaka av med salt och peppar och ev spiskummin, soja och paprikakrydda.

3
För mer sting i soppan kan man tillsätta lite cayennepeppar.

4
Servera med en klick créme fraiche och hackad persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top