Panerad kyckling med potatissallad

Du behöver kycklinglår cirka 1 kg tinade med skinn och ben 2 dl vetemjöl 1.5 tsk salt 2 krm vitpeppar malen 2 st ägg 0.5...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • kycklinglår cirka 1 kg tinade med skinn och ben
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar malen
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 2.5 dl ströbröd
  • 900 g fast potatis
  • salt vatten
  • 1.5 dl solrosolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 0.5 dl senap gärna sötstark
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 2 msk klippt gräslök
  • 1.5 tsk senapsfrö
  • mâchesallad ett par nävar
  • 4 dl rödkål ätfärdig
  • 1 tsk kumminfrö

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Torka kycklinglåren med kökspapper. Blanda mjöl, salt och peppar i halvstor plastpåse. Lägg i ett par kycklingbitar i sänder, stäng påsen och skaka om till ytorna är mjölade. Låt torka till på skärbräda.

2
Vispa under tiden snabbt samman ägg och vatten i djup tallrik. Vänd varje kycklinglår i ägget och skaka den sen i plastpåse med ströbröd. Lägg kycklingbitarna väl separerade i papprad långpanna. Ställ mitt i ugnen och stek cirka 30 minuter till fin färg.

3
Skala potatisen, koka den i saltat vatten. Låt kallna lite när den är färdig och avhälld, skiva halvcentimetertjockt.

4
Skaka samman dressingen av olja, vinäger, vatten, senap, salt, peppar, gräslök och senapsfrön i burk med skruvlock. Blanda potatisen med sköljd machésallat, skeda dressing över.

5
Värm rödkålen tillsammans med kumminfrön i en kastrull.


Kommentar:
Backhändl heter rätten i Österrike, där den ofta friteras. Ugnsbakning är både magrare och enklare. Smaksätt köperödkålen med lite nystött kummin.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top