Du behöver
- kycklinglår cirka 1 kg tinade med skinn och ben
- 2 dl vetemjöl
- 1.5 tsk salt
- 2 krm vitpeppar malen
- 2 st ägg
- 0.5 dl vatten
- 2.5 dl ströbröd
- 900 g fast potatis
- salt vatten
- 1.5 dl solrosolja
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 2 msk vatten
- 0.5 dl senap gärna sötstark
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymalen
- 2 msk klippt gräslök
- 1.5 tsk senapsfrö
- mâchesallad ett par nävar
- 4 dl rödkål ätfärdig
- 1 tsk kumminfrö
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader. Torka kycklinglåren med kökspapper. Blanda mjöl, salt och peppar i halvstor plastpåse. Lägg i ett par kycklingbitar i sänder, stäng påsen och skaka om till ytorna är mjölade. Låt torka till på skärbräda.
2
Vispa under tiden snabbt samman ägg och vatten i djup tallrik. Vänd varje kycklinglår i ägget och skaka den sen i plastpåse med ströbröd. Lägg kycklingbitarna väl separerade i papprad långpanna. Ställ mitt i ugnen och stek cirka 30 minuter till fin färg.
3
Skala potatisen, koka den i saltat vatten. Låt kallna lite när den är färdig och avhälld, skiva halvcentimetertjockt.
4
Skaka samman dressingen av olja, vinäger, vatten, senap, salt, peppar, gräslök och senapsfrön i burk med skruvlock. Blanda potatisen med sköljd machésallat, skeda dressing över.
5
Värm rödkålen tillsammans med kumminfrön i en kastrull.
Backhändl heter rätten i Österrike, där den ofta friteras. Ugnsbakning är både magrare och enklare. Smaksätt köperödkålen med lite nystött kummin.