Hjortfilétournedos

Du behöver tournedos (à 160 – 180 g) svartpeppar smör salt Gör så här Krydda köttbitarna med svartpeppar. Bryn dem runt om i smör. Salta....

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • tournedos (à 160 – 180 g)
  • svartpeppar
  • smör
  • salt

Gör så här

Krydda köttbitarna med svartpeppar. Bryn dem runt om i smör. Salta. Lägg dem i en långpanna eller liknande och efterstek dem i ugnen i 180 graders värme cirka 5 minuter. Slå in köttet i aluminiumfolie och låt vila 3-5 minuter.


Kommentar:
Vår höstliga festmeny är komponerad av islänningen Gardar Gislason, köksmästare på Sfärens Konferens i Solna. För fler höstrecept, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top