Kyckling i gräddbuljong

Du behöver 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 1 st röd chilifrukt 1 st citrongräs 1 kg kycklinglår med skinn salt peppar 2 msk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st citrongräs
  • 1 kg kycklinglår med skinn
  • salt peppar
  • 2 msk smör
  • 7 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond (eller 2 buljongtärningar)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st morötter
  • 400 g romanesco

Gör så här

1
1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva chilin. Dela citrongräset på längden och banka den träiga roten lätt med knivskaftet.

2
2. Torka av kycklinglåren och krydda dem med salt och peppar. Bryn dem runtom i smör i en gryta tills de får lite färg. Lägg lårbitarna i en form och stek färdigt i ugnen i cirka 20–30 minuter eller tills de har en innertemperatur på 80 grader.

3
3. Lägg lök, vitlök och chili i grytan du stekte kycklingen i och fräs några minuter tills allt mjuknat. Tillsätt vatten, fond och grädde. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter medan kycklingen står i ugnen. Skala morötterna och skär i 2 tvåcentimetersbitar. Bryt romanescon i buketter. Koka upp lättsaltat vatten och koka morötterna i 5 minuter, lägg i romanescon och koka några minuter till. Mixa såsen i grytan slät och skummig (tillsätt lite kall grädde om du vill ha den extra skummig) och häll över de stekta kycklinglåren och grönsakerna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top