Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 st schalottenlök finhackad
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 msk timjan finhackad
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar malen
- 3 msk olivolja
- 1 st broccoli
- 4 st rödbetor färdigkokta
- 50 g mandel
- 150 g chèvre eller fetaost
Till servering
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt och peppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda lammfärsen med lök, vitlök och timjan. Salta och peppra och forma 8 biffar.
2
Stek biffarna någon minut på varje sida i cirka 3 msk olivolja. Baka klart i ugnen i cirka 8–10 minuter.
3
Dela broccolin i mindre buketter och koka mjuka i saltat
4
vatten cirka 3 minuter. Värm rödbetorna i kastrull eller mikro. Rosta mandeln i torr panna tills den fått färg. Hacka den grovt. Skär bort eventuella kanter från osten och smula den.
5
Lägg upp grönsakerna på ett fat med lammfärsbiffarna och toppa med mandel och getost. Blanda olivolja med balsamvinäger och krydda med salt och peppar. Ringla dressingen över grönsakerna och servera.