Lammfärsbiffar med getost

Du behöver 500 g lammfärs 1 st schalottenlök finhackad 1 st vitlöksklyfta finhackad 1 msk timjan finhackad 1 tsk salt 1 krm svartpeppar malen 3...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 st schalottenlök finhackad
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 msk timjan finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar malen
  • 3 msk olivolja
  • 1 st broccoli
  • 4 st rödbetor färdigkokta
  • 50 g mandel
  • 150 g chèvre eller fetaost

Till servering

3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda lammfärsen med lök, vitlök och timjan. Salta och peppra och forma 8 biffar.

2
Stek biffarna någon minut på varje sida i cirka 3 msk olivolja. Baka klart i ugnen i cirka 8–10 minuter.

3
Dela broccolin i mindre buketter och koka mjuka i saltat

4
vatten cirka 3 minuter. Värm rödbetorna i kastrull eller mikro. Rosta mandeln i torr panna tills den fått färg. Hacka den grovt. Skär bort eventuella kanter från osten och smula den.

5
Lägg upp grönsakerna på ett fat med lammfärsbiffarna och toppa med mandel och getost. Blanda olivolja med balsamvinäger och krydda med salt och peppar. Ringla dressingen över grönsakerna och servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top