Du behöver
- 3 st kirskålsblad
- 3 st ägg
- smör till stekning
- salt och svartpeppar
- sallad
- 1 st morot
- 7 st maskrosblad späda
- 3.5 st kirskålsblommor
- dressing
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 msk rapsolja
- salt och peppar
Gör så här
1
Tvätta kirskålsbladen och ta bort skaften. Vispa äggen i en bunke. Hetta upp en stekpanna och smält lite smör. Häll i smeten och dra med en gaffel i omeletten in mot mitten några gånger. Sänk värmen och lägg på bladen.
2
När ytan fortfarande är krämig men kanterna är fasta är det dags att vika ihop omeletten och lägga upp på en tallrik eller dela på mitten och lägga upp på två tallrikar.
3
Skala moroten och fortsätt att skala av remsor av moroten med skalaren så långt det går. Skölj och torka bladen och blommorna noga. Lägg allt i en skål.
4
Blanda vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Slå vinägretten över salladen, lägg upp salladen bredvid omeletten.
1-2 portioner.