Omelett med kirskål och maskrossallad

Du behöver 3 st kirskålsblad 3 st ägg smör till stekning salt och svartpeppar sallad 1 st morot 7 st maskrosblad späda 3.5 st kirskålsblommor...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 3 st kirskålsblad
  • 3 st ägg
  • smör till stekning
  • salt och svartpeppar
  • sallad
  • 1 st morot
  • 7 st maskrosblad späda
  • 3.5 st kirskålsblommor
  • dressing
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Tvätta kirskålsbladen och ta bort skaften. Vispa äggen i en bunke. Hetta upp en stekpanna och smält lite smör. Häll i smeten och dra med en gaffel i omeletten in mot mitten några gånger. Sänk värmen och lägg på bladen.

2
När ytan fortfarande är krämig men kanterna är fasta är det dags att vika ihop omeletten och lägga upp på en tallrik eller dela på mitten och lägga upp på två tallrikar.

3
Skala moroten och fortsätt att skala av remsor av moroten med skalaren så långt det går. Skölj och torka bladen och blommorna noga. Lägg allt i en skål.

4
Blanda vinäger och olja och smaka av med salt och peppar. Slå vinägretten över salladen, lägg upp salladen bredvid omeletten.


Kommentar:
1-2 portioner.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top