Fish & chips med gurkmajonnäs

Du behöver potatis stora, (ca 800 g) 3 msk olivolja salt 1.5 msk smör lax portionsbitar, (à 125-150 g) citronpeppar 0.5 st citron saften 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • potatis stora, (ca 800 g)
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 1.5 msk smör
  • lax portionsbitar, (à 125-150 g)
  • citronpeppar
  • 0.5 st citron saften
  • 2 st salladslökar
  • 11 st smågurkor t ex cornichoner
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk senap gärna dijon
  • citronklyftor
  • persiljeblad kan uteslutas

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisen noga och skär den i cirka 1/2 cm tjocka skivor.

2
Blanda potatisskivorna med oljan och bred ut dem på en plåt med bakplåtspapper. Salta. Rosta potatisen i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Vänd potatisskivorna en gång efter halva tillagningstiden.

3
Låt smöret bli ljusbrunt i en stekpanna. Bryn laxbitarna runtom på medelstark värme, cirka 5 minuter. Krydda med salt och citronpeppar, häll över citronsaften och efterstek under lock cirka 5 minuter.

4
Ansa och finhacka löken. Fintärna gurkan. Blanda majonnäs och senap. Blanda i salladslök och gurka.

5
Servera laxen på en bädd av potatischips tillsammans med gurkmajon och citronklyftor. Garnera med persiljeblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top