Du behöver
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 80 g smält smör avsvalnat
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk vaniljsocker
- kardemumma ev 1 tsk mald
- 1 st ägg till pensling
- 2 msk pärlsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ned smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och eventuellt kardemumma. Rör ihop allt till en deg.
2
Dela i tre delar och forma tre längder som läggs på en papprad plåt. Platta ut till cirka 1 centimeters tjocklek. Pensla längderna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda längderna i mitten av ugnen tills de får fin färg, cirka 15 minuter.
3
Ta ut plåten ur ugnen och sänk ugnsvärmen till 50 grader. Skär längderna till skorpor och sära lite på skorporna men låt dem ligga kvar på plåten.
4
Torka i ugnen i minst 1 timme. Låt ugnsluckan stå lite öppen om ugnen är för varm från början. Stäng sedan av värmen och låt skorporna kallna i ugnen.
5
Förvara torrt och mörkt.
Tips! Vill du göra mandelskorpor så tillsätt 2 dl sötmandel, hel eller grovt hackad, i degen.
Receptet är skapat av Signe Engström