Signes skorpor

Du behöver 2 st ägg 1.5 dl strösocker 80 g smält smör avsvalnat 6 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 msk vaniljsocker kardemumma ev 1...

Tillagningstid: 35 minuter
30 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 80 g smält smör avsvalnat
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • kardemumma ev 1 tsk mald
  • 1 st ägg till pensling
  • 2 msk pärlsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ned smöret. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och eventuellt kardemumma. Rör ihop allt till en deg.

2
Dela i tre delar och forma tre längder som läggs på en papprad plåt. Platta ut till cirka 1 centimeters tjocklek. Pensla längderna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda längderna i mitten av ugnen tills de får fin färg, cirka 15 minuter.

3
Ta ut plåten ur ugnen och sänk ugnsvärmen till 50 grader. Skär längderna till skorpor och sära lite på skorporna men låt dem ligga kvar på plåten.

4
Torka i ugnen i minst 1 timme. Låt ugnsluckan stå lite öppen om ugnen är för varm från början. Stäng sedan av värmen och låt skorporna kallna i ugnen.

5
Förvara torrt och mörkt.


Kommentar:
Tips! Vill du göra mandelskorpor så tillsätt 2 dl sötmandel, hel eller grovt hackad, i degen.

Receptet är skapat av Signe Engström

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top