Persiljestekt supremebröst med bakad vit sparris och dragoncreme

Du behöver 4 st kycklingbröst med del av vinge från Kronfågel olja och smör till stekning 8 st sparris vita färska 1 tsk socker 2...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingbröst med del av vinge från Kronfågel
  • olja och smör till stekning
  • 8 st sparris vita färska
  • 1 tsk socker
  • 2 st bakpotatis
  • olivolja Ca 5 dl
  • 2 st äggulor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 st citron
  • 1 st färsk dragon i kruka
  • 6 st bladpersilja kvistar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 150° varmluft (160° i vanlig ugn). Dela bakpotatisarna på längden så du får 4 bitar ca 2 cm tjocka och lägg på en plåt, toppa med olja, salt och peppar och baka mjuka i ugnen. Skala sparrisen från knopp till botten noga. Lägg i en djup plåt, salta och sockra . Täck till halva sparrisen med olivolja. Baka ca 15-20 min, sparrisen ska vara lite gyllenbrun på toppen men inte för mjuk. Lyft ur sparrisen ur oljan och lägg på en ny plåt. Sänk ugnsvärmen till 90° (100° i vanlig ugn). Stek kycklingen på medelhög värme i panna med skinnet nedåt ca 5-7 min. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan och lägg sedan på ugnsgallret med en plåt under i ugnen och stek ca 10-15 min. Kolla gärna med termometer bröstet ska vara 70° i den tjockaste delen. Ta ur och låt vila. Vid servering så stek kycklingen på skinnsidan igen i panna ca 30 sek. Hacka vitlök och persilja och blanda med 2 msk olivolja och stryk på kycklingen innan servering. Vispa äggulor och tillsätt oljan från sparrisen droppvis under kraftig vispning tills den tjocknar som en majonnäs. Tillsätt ev lite vatten under vispning. Smaka av med salt, citron, senap och skuren dragon. Värm potatis och sparris innan servering i ugn. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top