Du behöver
- 2 dl majsmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 msk rapsolja
- 1 dl vatten
Gör så här
1
1 Rör ihop mjölsorter och salt i en bunke. Blanda i olja och vatten. Justera eventuellt med några extra droppar vatten; degen ska kännas mjuk och lättarbetad men inte torr. Låt vila i 10 minuter.
2
2 Dela degen i 8 eller 16 bitar beroende på om du vill göra stora eller små tacos och rulla dem till bollar. Kavla ut degen tunt mellan lätt oljade bakplåtspapper.
3
3 Ta fram en ren handduk och vik ihop den till grytlappsstorlek. Ta även fram en stekspade eller slev med lite tjockare skaft.
4
4 Stek skalen på medelvärme i en torr panna med nonstickbeläggning tills de får lite färg och börjar frasa till sig.
5
5 Lägg den vikta hand-
6
duken i ena handen, lägg dit skalet direkt från pannan och böj till det kring skaftet på sleven eller stekspaden som du håller med andra handen.
7
8
Tips! Om skalet går sönder har du stekt det för länge; om det inte blir sprött och frasigt har du stekt det för kort tid.
9
De hemgjorda tacoskalen är godast att fylla och äta nystekta.
Det gäller att vara lite snabb i vändningarna när man ska göra egna tacoskal. Fyllda tacoskal i miniformat passar perfekt som drinktilltugg.