Tortillabröd

Du behöver 5 dl vetemjöl 1 tsk salt 3 msk olivolja 1.5 dl vatten Gör så här 1 1 Rör ihop vetemjöl och salt i...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

1
1 Rör ihop vetemjöl och salt i en bunke. Häll i olja och vatten och blanda till en deg.

2
2 Justera eventuellt med några extra droppar vatten; degen ska kännas mjuk och lättarbetad men inte torr. Låt vila i tio minuter.

3
3 Dela degen i 8 eller 12 bit-ar beroende på hur stora bröd du vill göra.

4
4 Kavla ut dem tunt på lätt mjölad eller oljad yta och stek dem sedan i cirka 2 minuter på varje sida i en panna med nonstickbeläggning. De ska få lite färg och puffa upp sig lite.

5
5 Lägg bröden i en lätt fuktad handduk allt eftersom de blir klara så håller de sig varma och mjuka.


Kommentar:
Det är väl värt besväret att baka sina egna tortillabröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top