Rimmad oxbringa

Du behöver 1.2 kg oxbringa vatten 1.5 msk kalvfond 1 st morot 1 st gul lök 5 st vitpepparkorn 5 st kryddpepparkorn persiljestjälk Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 1.2 kg oxbringa
  • vatten
  • 1.5 msk kalvfond
  • 1 st morot
  • 1 st gul lök
  • 5 st vitpepparkorn
  • 5 st kryddpepparkorn
  • persiljestjälk

Gör så här

1
Dag 1:

2
Lägg oxbringan i en kastrull. Häll på kallt vatten så att det täcker köttet. Häll i kalvfonden. Salta inte! Låt koka upp och skumma väl.

3
Tillsätt smaksättningen och låt oxbringan småkoka under lock i ca 2 timmar. Känn med en sticka om den är mjuk.

4
Låt den ligga kallt i sitt spad till nästa dag. Lägg gärna någon tyngd på köttet, ex en tallrik. (Då blir det finare skivor dagen därpå)

5
Dag 2:

6
Ta upp det fett som bildats och spara separat.

7
Ta ur köttet och ställ kastrullen med buljongen på spisen. Låt buljongen koka ihop till ungefär 1 liter. Detta kan ta ca en timme, beroende på hur mycket buljong det är från början.

8
Skär köttet i skivor.

9
När det är dags för servering: Värm några matskedar av det sparade fettet i en stekpanna på högsta värme. Stek köttet i 3-4 minuter på varje sida


Kommentar:
Den här rätten är enkel att göra, men behöver förberedas dagen innan (se separat arbetsgång).

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top