Du behöver
- 1 st aubergine
- 1 st röd paprika
- 1 st rödlök
- 2 st selleristjälkar
- 0.5 dl olivolja
- salt och svartpeppar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk basilika finhackad
- 0.5 st körsbärstomater ask
- 1 msk strösocker
- 3 msk vitvinsvinäger
Gör så här
1
1 Dela auberginen i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla sellerin fint och finhacka vitlöken.
2
2 Hetta upp olja och fräs grönsakerna på hög värme i cirka 10 minuter under omrörning. Tillsätt tomater, basilika, socker och vinäger. Låt allt få ett uppkok och häll upp i en skål att svalna.
3
3 Servera ljumma eller kalla med surdegsbröd eller baguette.