Grönsaker – marinerade

Du behöver 1 st aubergine 1 st röd paprika 1 st rödlök 2 st selleristjälkar 0.5 dl olivolja salt och svartpeppar 2 st vitlöksklyftor 1...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 1 st röd paprika
  • 1 st rödlök
  • 2 st selleristjälkar
  • 0.5 dl olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk basilika finhackad
  • 0.5 st körsbärstomater ask
  • 1 msk strösocker
  • 3 msk vitvinsvinäger

Gör så här

1
1 Dela auberginen i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär i mindre bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Strimla sellerin fint och finhacka vitlöken.

2
2 Hetta upp olja och fräs grönsakerna på hög värme i cirka 10 minuter under omrörning. Tillsätt tomater, basilika, socker och vinäger. Låt allt få ett uppkok och häll upp i en skål att svalna.

3
3 Servera ljumma eller kalla med surdegsbröd eller baguette.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top