Du behöver
- 500 g torskfilé
- 1 dl vitt vin torrt
- salt och peppar
- 1 dl sötmandel hel
- 0.5 dl ströbröd
- 1 dl bladpersilja finhackad + extra till morötterna
- 1 st vitlöksklyfta liten
- 50 g smör
- 2 st morötter
- citron saft
- 1 msk olivolja kallpressad
- 3 st salladslökar finskurna
- skalpotatis kokt
- citron
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg fiskbitarna i en ugnssäker form och häll på vinet. Salta och peppra väl.
2
Mixa mandeln till grova smulor. Tillsätt ströbröd, bladpersilja, vitlök och smör. Kör snabbt ihop till en smet, fördela på fisken.
3
Ugnsbaka fisken i cirka 15 minuter tills den är genombakad.
4
Skala långa remsor av morötterna. Krama dem med citronsaft, olja, salt och peppar. Tillsätt den extra persiljan och salladslöken. Servera fisken med skalpotatis, skyn och extra citron att droppa över.
Näringsvärde: Kcal 556, Fett 24 g, Kolhydrater 44 g, Fibrer 6 g.