Potatissoppa med parmachips

Du behöver 12 skiva parmaskinka 450 g potatis mjölig sort 1 st bananschalottenlök 1 st vitlöksklyfta olja att fräsa i 1 l vatten 2 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 skiva parmaskinka
  • 450 g potatis mjölig sort
  • 1 st bananschalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • olja att fräsa i
  • 1 l vatten
  • 2 st buljongtärningar
  • grönsaksbuljong eller
  • 0.5 st kokosmjölk (200 ml)
  • timjan ev färsk

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 150 grader. Lägg skinkskivorna på en papprad plåt. Torka skinkan i ugnen tills den blir torr, cirka 5–15 minuter beroende på tjocklek. Låt svalna på plåten.

2
2 Skala och tärna potatis. Hacka lök och vitlök. Fräs några minuter i olja i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt koka i cirka 15 minuter tills potatisen mjuknar.

3
3 Mixa soppan slät. Rör ihop kokosmjölken till jämn konsistens. Tillsätt kokosmjölken i soppan och värm. Servera med parmachips och ett gott bröd.


Kommentar:
Enkelt och gott! En krämig soppa med potatis och en doft av vitlök. Parmachips till ger lite vardagslyx.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top