Du behöver
- 12 skiva parmaskinka
- 450 g potatis mjölig sort
- 1 st bananschalottenlök
- 1 st vitlöksklyfta
- olja att fräsa i
- 1 l vatten
- 2 st buljongtärningar
- grönsaksbuljong eller
- 0.5 st kokosmjölk (200 ml)
- timjan ev färsk
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 150 grader. Lägg skinkskivorna på en papprad plåt. Torka skinkan i ugnen tills den blir torr, cirka 5–15 minuter beroende på tjocklek. Låt svalna på plåten.
2
2 Skala och tärna potatis. Hacka lök och vitlök. Fräs några minuter i olja i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt koka i cirka 15 minuter tills potatisen mjuknar.
3
3 Mixa soppan slät. Rör ihop kokosmjölken till jämn konsistens. Tillsätt kokosmjölken i soppan och värm. Servera med parmachips och ett gott bröd.
Enkelt och gott! En krämig soppa med potatis och en doft av vitlök. Parmachips till ger lite vardagslyx.