Lax med fänkålssallad

Du behöver 600 g laxfilé i bit, med skinn olja till formen salt svartpeppar nymalen 4 prt ris 1 st fänkål 2 st apelsiner 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé i bit, med skinn
  • olja till formen
  • salt
  • svartpeppar nymalen
  • 4 prt ris
  • 1 st fänkål
  • 2 st apelsiner
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 6 msk olivolja
  • 2 st dill plockade vippor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Dela laxen i fyra lika stora bitar, lägg i oljad form, salta och peppra och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter, laxen ska ha en lite rå kärna.

2
Koka riset enligt förpackningens anvisning.

3
Ansa fänkålen och skiva den mycket tunt, gärna på mandolin, ner i en skål. Riv skalet av ena apelsinen, skär bort skalen på båda och skär ut hinnfria klyftor ner i skålen. Pressa saften ur skroven ner i skålen. Tillsätt vinäger, olja och dill och blanda om varsamt. Smaka av med salt och peppar

4
Servera laxen med riset och toppa med salladen och dess dressing.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 624, Fett 29 g, Kolhydrater 58 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top