Du behöver
- 600 g laxfilé i bit, med skinn
- olja till formen
- salt
- svartpeppar nymalen
- 4 prt ris
- 1 st fänkål
- 2 st apelsiner
- 2 msk vit balsamvinäger
- 6 msk olivolja
- 2 st dill plockade vippor
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader. Dela laxen i fyra lika stora bitar, lägg i oljad form, salta och peppra och tillaga i ugnen i cirka 20 minuter, laxen ska ha en lite rå kärna.
2
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
3
Ansa fänkålen och skiva den mycket tunt, gärna på mandolin, ner i en skål. Riv skalet av ena apelsinen, skär bort skalen på båda och skär ut hinnfria klyftor ner i skålen. Pressa saften ur skroven ner i skålen. Tillsätt vinäger, olja och dill och blanda om varsamt. Smaka av med salt och peppar
4
Servera laxen med riset och toppa med salladen och dess dressing.
Näringsvärde: Kcal 624, Fett 29 g, Kolhydrater 58 g, Fibrer 5 g